🚚DOPRAVA ZADARMO s Puravia LABS na výdajné miesta! Podrobnosti nájdete tu.

Čokoláda mliečna 51% s kakaovými bôbmi, 45 g

Čokoláda mliečna 51% posypaná kúskami kakaových bôbov.
Dostupnosť Skladom (>5 ks)
Možnosti doručenia
Kód: 938
€3,57
Čokoláda mliečna 51% s kakaovými bôbmi, 45 g
Hlavní obrázek
CLEAN LABEL
CLEAN LABEL = čisté a funkčné produkty
CLEAN LABEL = čisté a funkčné produkty
Produkty vybrané a garantované odborníkmi
Produkty vybrané a garantované odborníkmi
Expresné doručenie a produkty skladom
Expresné doručenie a produkty skladom
Špecializovaná poradňa ZADARMO
Špecializovaná poradňa ZADARMO

Hmotnosť: 45g

Čokoláda posypaná kúskami kakaových bôbov.

Zloženie: Kakaové bôby, kakaové maslo, trstinová šťava panela, sušené mlieko. Obsah kakaovej sušiny najmenej 51%. Neobsahuje lecitín. Obsahuje alergén: mlieko. Bez lepku.

Mliečna čokoláda jemnej chuti s príjemne sladkým podtónom a výraznou čokoládovou vôňou. Táto mliečna čokoláda je zaujímavá vyšším kakaovým podielom, než je bežné u mliečnych čokolád, napriek tomu si zachováva jemnú chuť s opojnou vôňou.

Tajomstvo jemnosti spočíva v spôsobe spracovania a vyváženej kombinácii sušeného mlieka, panely a kakaového masla.

Mliečnu čokoládu 51% doporučujeme pre všetkých, ktorí radi mlsajú. 

Mliečna čokoláda 51% získala prestížne ocenenie "Zlatá Salima 2014" a "Výrobok OK 2014" (výrobok Olomouckého kraja).

O ČOKOLÁDACH

Cieľom čokoládovne Troubelice je ponúknuť zákazníkom kvalitné čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bôbov. Každá čokoláda je ručne vyrobená a každá je svojím spôsobom originál. Čokolády sú sladené stuhnutou trstinovou šťavou z panely v bio kvalite.
Snaží sa zachovať "tradičnú" chuť a vôňu čokolády. K výrobe používajú kvalitné suroviny, nie sú zástancovia používania umelých farbív, lecitínu a umelých látok zvýrazňujúcich arómu. Kakaové bôby prirodzene obsahujú cca polovicu kakaového masla, ktoré je nositeľom výraznej čokoládovej vône, preto nie je potrebné pridávať arómy. Kakaové maslo dodáva čokoláde nielen vôňu, ale aj jemnosť.
Bohužiaľ sa dnes často stretávame s rôznymi druhmi čokolád, kde je kakaové maslo čiastočne alebo úplne nahradené inými rastlinnými olejmi, ktoré významne znižujú kvalitu čokolády a čokoláda sa tak stáva akousi "náhradou", ktorá je plná umelých látok a farbív. V čokoládach z Troubelice zachovávajú kakaové maslo a nepoužívajú iné rastlinné oleje.

Príbeh čokoldáy

Základný proces výroby:
Kakaové bôby sa najskôr musia ručne prebrať a roztriediť. Boby sa nasypú do drviča, kde dochádza k narušeniu štruktúry bôbov a následnému "odfúknutiu" šupky. Týmto procesom vzniká kakaová hmota. Kakaová hmota sa vlieva do melanžéroch. Pridajú sa ďalšie suroviny - kakaové maslo na zjemnenie, prípadne sušené mlieko a panela.
Všetko sa premiešava a hnetie. Hnetenie je proces, kedy dochádza ku zjemňovaniu čokolády v špeciálnej nádobe - melanžéroch, v ktorej sú umiestnené žulové kamene, ktoré sa otáča po žulovom dne nádoby a tým dochádza k zjemneniu čokolády. Hnetenie trvá až niekoľko desiatok hodín. Po tej sa čokoláda vlieva do nerezových nádob, kde stuhne.
Čokoláda sa potom vloží do temperovacieho stroja, kde sa zahrieva a následne chladí, tzv. proces temperovania. Každý druh čokolády má inú teplotu temperovania.
Po tej je čokoláda vlievaná do foriem, ktoré sa ukladajú do chladničky. Akonáhle čokoláda stuhne, vyklopí sa z foriem a nechá sa minimálne 1 deň "odpočívať". Potom je čokoláda pripravená na balenie.

Ku sladeniu všetkých výrobkov používame trstinovú šťavu Panelu.
Neobsahuje lecitín ani konzervanty! Neobsahuje lepok!

Vyrobené v ČR.
Čokoládám Troubelice bol udelený certifikát "Haná regionálny produkt".

Haná regionálny produkt

Dodatočné parametre

Kategória: Čokolády
Atypická doprava: 0
Bez cukru: 0
Bez GMO: 0
Bez lepku: 1
Bez mléka: 0
Bez plastu: 0
Bez sóji: 0
Bio: 0
CLEAN LABEL: 1
Deti: 0
Doporučujeme: 0
Dostupné na prodejně: 0
Gaps: 0
Keto: 0
Low carb: 0
Muži: 0
Novorodenci: 0
Pale: 0
Paleo: 0
Raw: 0
Seniori: 0
Športovci: 0
Tehotné a dojčiace: 0
Top produkty: 0
Vegan: 0
Vegetarian: 1
Z celistvých potravin: 0
Ženy: 0

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Česká rodinná čokoládovňa z Troubelic na Morave ponúka ručne vyrobené produkty z kvalitných kakaových bôbov priamo z plantáží Ekvádoru. Na výrobu čokolády využívajú iba kakaové bôby, kakaové maslo a panel na dosladenie. Produkty sú nealkalizované, bez pridaných látok, konzervantov, sladidiel, lepku a lecitínu.