PANELA bio - trstinová šťava 500g
Obsah balenia: 500g
PANELA sa vyrába z cukrovej trstiny a je známa tiež pod názvami: chancaca, piloncillo, Panocha, penuche, Mascobado, azúcar de turbinado, Jagger, gur, Rapadura, papelillo, raspadura, empanizao.
Panela svojím vzhľadom pripomína hnedý cukor. Nemá však s rafinovaným cukrom ani medom nič spoločné. Je to sladká stuhnutá šťava z cukrovej trstiny. Na rozdiel od hnedého cukru má panela neporovnateľne bohatšie škálu chutí a hlavne vôní, podobne ako med. Prirodzene obsahuje melasu. Bez použitia chemických procesov (ako je napr. rafinácia) je výsledkom výživovo bohatý produkt, ktorý si na rozdiel od bieleho cukru uchováva všetky dôležité látky, ktoré obsahuje cukrová trstina.
Panela obsahuje 5x viac minerálnych látok ako hnedý cukor a 50x viac minerálnych látok ako biely cukor.
Postup výroby Panely: Vylisovaná šťava z cukrovej trstiny sa nahrieva a postupne sa odparuje voda. Po tej sa "hmota" nadrví do sypkej podoby. Nahrievanie prebieha pri teplote vyššej ako je 42 stupňov.
Nutričné zloženie: Sacharóza je hlavnou zložkou panely, s obsahom medzi 65% hmotnosti (vo vysušenom stave). Ďalej v menšej miere obsahuje glukózu a fruktózu. Obsahuje v značnej miere vitamín A, niektoré vitamíny skupiny B, vit. C, vit. D a vit. E. Z minerálnych látok je najviac obsiahnutý vápnik, železo, draslík, fosfor, horčík, meď, zinok a mangán.
Vlastnosti a použitie panely: Ako sladidlo do rôznych nápojov, džúsov, čajov, výluhov, čokolády, marmelád, sušienok, dezertov atď. Je výborným zdrojom energie pri vyčerpaní a záťaži.
Krajina pôvodu: EKVÁDOR
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 1680 kJ (396 kcal) |
tuky | 0,65 g |
z toho: nasýtené mastné kyseliny | 0,22 g |
sacharidy | 97 g |
z toho: cukry | 69,31 g |
vláknina | <0,10 g |
bielkoviny | 0,47 g |
soľ | 0,053 g |
Soľ je v potravine obsiahnutá v dôsledku prirodzene sa vyskytujúceho sodíka.
Niečo málo z histórie a geografie
Panela je známa 8000 rokov a pôvodne pochádza z Indie. Okolo roku 1570 ju Španieli priviezli na americký kontinent. Medzi najväčších producentov panely na svete patrí India, Pakistan, Indonézia, Austrália a niekoľko juhoamerických krajín.
Ekvádor je výnimočná zóna pre pestovanie rady produktov, z ktorých je možné vyrábať nekonečný počet alternatívnych potravín. To je aj prípad panely, ktorá má v tejto krajine viac ako 80-ročnú tradíciu výroby a stále sa zvyšuje jej dopyt podľa požiadavkám národnej a medzinárodnej populácie konzumovať 100% prírodné a výživovo bohaté produkty.
Nami ponúkaná panela sa pestuje na poliach o malej rozlohe v horských čistých oblastiach, ktoré majú optimálne podmienky pre pestovanie cukrovej trstiny, čo má veľmi dobrý vplyv na výrobu kvalitnej panely na medzinárodnej úrovni.
Panela je prirodzená potrava, ktorá nahrádza rafinovaný cukor, obsahuje vysoké percento živín, minerálnych látok, vitamínov a bielkovín. Výroba cukru sa líši tým, že používa škodlivé chemické látky pri rafinácii a týmto procesom sa strácajú minerálne látky a vitamíny, ktoré obsahuje cukrová trstina.
Výroba: Proces výroby panely začína odšťavnením nasekaných stebiel cukrovej trstiny. Džús, ktorý vymačkajú z trstinových stoniek, sa nazýva guarapo. Sladká tekutina krásne a intenzívne vonia. Odparovaním vody a čírením, kedy sa prelievaním odstraňujú pevné častice, sa tak trstinová šťava postupne mení v hustú šťavu, ktorá postupne tuhne do pevného stavu. Potom sa drví (granuluje) a balí.
Dodatočné parametre
Kategória: | Cukor a sladidlá |
---|---|
Atypická doprava: | 0 |
Bez cukru: | 0 |
Bez GMO: | 0 |
Bez lepku: | 0 |
Bez mléka: | 0 |
Bez plastu: | 0 |
Bez sóji: | 0 |
Bio: | 0 |
CLEAN LABEL: | 1 |
Deti: | 0 |
Doporučujeme: | 0 |
Dostupné na prodejně: | 0 |
Gaps: | 0 |
Keto: | 0 |
Low carb: | 0 |
Muži: | 0 |
Novorodenci: | 0 |
Pale: | 0 |
Paleo: | 0 |
Raw: | 0 |
Seniori: | 0 |
Športovci: | 0 |
Tehotné a dojčiace: | 0 |
Top produkty: | 0 |
Vegan: | 1 |
Vegetarian: | 1 |
Z celistvých potravin: | 0 |
Ženy: | 0 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Česká rodinná čokoládovňa z Troubelic na Morave ponúka ručne vyrobené produkty z kvalitných kakaových bôbov priamo z plantáží Ekvádoru. Na výrobu čokolády využívajú iba kakaové bôby, kakaové maslo a panel na dosladenie. Produkty sú nealkalizované, bez pridaných látok, konzervantov, sladidiel, lepku a lecitínu.